Tonje Hodne

f. 1996

 
 

Mitt navn er Tonje, og jeg kommer fra Klepp, et tettsted langs sør-vestkysten av Norge. For øyeblikket bor jeg i Oslo sammen med min ektemann, Erlend. Her tar jeg en toårig fotografutdannelse ved Bilder Nordic School of Photography. Min interesse for fotografering startet i tidlig ungdomsalder, og har siden vokst seg til en lidenskap for faget. Fra videregående har jeg med meg en yrkesutdannelse innen mediedesign. Jeg elsker å utforske og lære mer, og drives av fotografiets kraft til å uttrykke og formidle, inspirere og fascinere.


Personlig elsker jeg kaffe, naturen, blomster, lange frokoster i godt selskap, sollys, å ha et strikketøy i fanget, musikk, sene sommerkvelder, å bake eller lage mat, bade, og dra på små utflukter eller lengre turer. Jeg forsøker å bevare de gode hverdagsglimtene, de som gjør livet litt finere og litt mer interessant.

Jeg tror på mennesker og historiene de bærer med seg. Kjærlighetshistorier og historier fra livet og hverdagene. Jeg jobber dokumentarisk, og fotograferer bryllup, portrett, familie og barn, og er opptatt av at bildene skal være autentiske og gjenspeile personlighet. Det fineste jeg vet er å få komme tett på øyeblikk som betyr noe. De store begivenhetene og alt i mellom. Opplevelsene man får ute på skogstur sammen med familien, det vakre når to personer ser hverandre i øynene med kjærlighet og varme, eller den uerstattelige tiden du har med barnet ditt på brystet. Jeg fryser øyeblikk, følelser og hverdagsglimt, og lar de leve evig gjennom bilder.